Nieuws

Hulpverleningszone Meetjesland

De gemeente heeft de begrotingswijziging van Hulpverleningszone Meetjesland ontvangen. Dit document ligt tot en met 6 oktober ter inzage op de dienst burgerzaken in het gemeentehuis.

Fusie tussen Zomergem, Lovendegem en Waarschoot

De plannen voor een intensieve samenwerking tussen Lovendegem, Waarschoot en Zomergem evolueren naar een fusie vanaf 1 januari 2019. Op 11, 12 en 16 oktober organiseren we de eerste bewonersavond hierover. 

Festival van Vlaanderen in Zomergem

De Sint-Martinusgilde biedt op zondag 8 oktober een wervelend programma aan met ingetogen muziek en vrolijke klanken. Muziek van lang geleden en hedendaagse klanken. Muziek die statig klinkt in de Sint-Martinuskerk en muziek in het gezellige kader van één van de herbergen rond de kerk. 


Jouw mening over de bib

Bib Zomergem is benieuwd naar jouw mening als bezoeker van de bibliotheek. Doe mee aan de enquête, hoe meer deelnemers, hoe waardevoller de resultaten.

Dieren van bij ons

Schrijf alvast vrijdag 6 oktober in je agenda! Om 20.00 u. openen in de bibliotheek twee tentoonstellingen met een openingsspeech van de schepen van cultuur, een korte toelichting over het werk van de kunstenaars en een feestelijke receptie. 

Cultuurcontentement

Wat vind jij belangrijk voor cultuur en hoe waardeer jij de inzet van jouw gemeente? We horen het graag! Geef jouw mening. Zo maak je cultuur mee tot een belangrijk thema van de gemeenteraadsverkiezingen (2018).

Aanbod sportacademie online

Ook dit schooljaar kan je deelnemen aan heel wat activiteiten van de sportacademie. Er zijn lessen voor kleuters, scholieren, jongeren én volwassenen! Het aanbod staat online, ook inschrijven kan via de website. 

éénrichtingsverkeer in de Kruisdreef

Vanaf 1 september geldt eenrichtingsverkeer in de Kruisdreef. Vanaf die dag mag je de Kruisdreef enkel nog inrijden vanuit de Dreef.

Nieuw betaalsysteem recyclagepark

Eind september schakelt het recyclagepark over op nieuwe, gebruiksvriendelijke, software. Vanaf dan kan je alleen nog betalen met een bankkaart, breng dus zeker je Bancontact- of Maestro-kaart mee bij een volgend bezoek aan het recyclagepark.

Verbod voor particulieren op het gebruik van glyfosaat

Vanaf 19 juli 2017 is het gebruik van glyfosaat door niet-professionele gebruikers verboden op terreinen die door de particulier worden gebruikt. Dit betekent dat je als particulier geen pesticiden met glyfosaat als bestanddeel meer mag gebruiken in je tuin, je oprit of terras. Ook niet als je nog een voorraad hebt.


 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be