Nieuws

Schade aan landbouwteelten door droogte

De weersomstandigheden van de voorbije maanden zijn zeer uitzonderlijk. Een periode van extreme droogte en hoge temperaturen had heel wat invloed op de landbouwgewassen. Er wordt geadviseerd dat de landbouwers preventief de opgelopen schade laten vaststellen door de schattingscommissie. 

Verbod voor particulieren op het gebruik van glyfosaat

Vanaf 19 juli 2017 is het gebruik van glyfosaat door niet-professionele gebruikers verboden op terreinen die door de particulier worden gebruikt. Dit betekent dat je als particulier geen pesticiden met glyfosaat als bestanddeel meer mag gebruiken in je tuin, je oprit of terras. Ook niet als je nog een voorraad hebt.


Heraanleg wegdek Markt

Tijdens de afgelopen winterperiode hebben zich ten gevolge van het dooien verzakkingen voorgedaan op de Markt (ter hoogte van huisnummer 9). Er zijn toen voorlopige herstellingswerken uitgevoerd: de kasseien werden gewalst. In augustus wordt het wegdek duurzaam hersteld om dergelijke problemen in de toekomst te vermijden.

Aanpassing reglement kortparkeren

Het gemeentebestuur heeft na overleg met de handelaars een aanpassing van het reglement kortparkeren goedgekeurd. Op enkele plaatsen wordt een maximum parkeerduur van 30 minuten ingevoerd. Kijk dus goed op de verkeersborden als je parkeert!

Lekker lezen met de vakantiekaart

Eindelijk tijd om languit onder een boom of als het minder goed weer is, in je luie zetel je favoriete boek te lezen. De grootste keuze aan boeken vind je nog altijd in de bib. In de zomer kun je meedoen met onze zomeractie: lekker lezen.

Sluitingsdagen juli & augustus

Hou er rekening mee dat de gemeentediensten gesloten zijn op 11 juli, 21 juli en 15 augustus. Voor enkele diensten geldt een aparte uur- of vakantieregeling.

Taxusinzameling voor het goede doel

Breng je taxussnoeisel tussen 19 juni en 26 augustus naar het recyclagepark en draag zo je steentje bij aan de strijd tegen kanker. Taxussnoeisel levert immers grondstof voor geneesmiddelen die ingezet worden in de strijd tegen kanker.


Fietsen in het Meetjesland

Fietskriebels? Wij zetten een paar interessante fietsroutes voor jou op een rijtje. Want het Meetjesland biedt oneindig veel fietsmogelijkheden.

Winnaars Zo Dichtblij

Van 29 april tot 3 juni kon je in Zomergem deelnemen aan de actie Zo Dichtblij, de opvolger van 'Met belgerinkel naar de winkel'. 25 handelaars deelden tombolaloten uit aan klanten en bezoekers. Er werden 4.280 loten geregistreerd. De eerste prijs is gewonnen door Karel Haerens.

Zomergem tekent in voor BE-Alert

Ook Zomergem neemt deel aan BE-Alert. Door gebruik te maken van dit alarmeringssysteem, kunnen wij onze inwoners vlug verwittigen bij een noodsituatie. Registreer je als je hiervan gebruik wil maken.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be