Nieuws

Sportkampen zomervakantie online

Geen tijd om je te vervelen in de zomervakantie met de sportkampen van de sportdienst! Bekijk het aanbod, maak je keuze en schrijf online in.

Kanaalfeesten 2017

Op 4 juni 2017 kan je naar de tiende editie van de Kanaalfeesten. Deze feestelijke happening is gegroeid uit de acties tegen de plannen om het Schipdonkkanaal te verbreden.

Sluitingsdagen mei & juni

Hou er rekening mee dat de volgende weken voor de gemeentediensten enkele sluitingsdagen gepland zijn.

Gespreksavond over gemeentefusies

Fusies tussen gemeenten zijn een actueel en veelbesproken thema, ook in Zomergem. Elke inwoner van Zomergem is welkom op een inspraakavond over de toekomst van de gemeente.

Studeren in de BIB

Vanaf 22 mei kunnen Zomergemse studenten in groep studeren in de BIB. De vrijwilligers van de jeugdraad zorgen voor permanentie, ook buiten de openingsuren van de bib.

Textielinzameling

De afgelopen week verdeelde De Kringwinkel in elke brievenbus een Kringwinkel-zak. Vul de zak met oude, bruikbare kledij, textiel of schoenen. De Kringwinkel geeft jouw spullen een tweede leven!

Ontmoet de Zomergemse bermen!

Kom het leven in onze bermen ontdekken op een luisteravond (18 mei) en een bermwandeling (28 mei).

Groenonderhoud door Intro

Reeds enkele jaren wordt de cel groen bijgestaan door Groep INTRO vzw voor het onderhoud en het onkruidvrij maken van perken en plantsoenen. Door een tekort aan personeel heeft INTRO de samenwerking met de gemeente Zomergem onverwacht opgezegd.

Burgerlijke stand enkel op afspraak

Met het oog op een vlotte dienstverlening vragen we om een afspraak te maken voor de afhandeling van dossiers van de burgerlijke stand en vreemdelingenzaken. 

Nieuwe campagne Zo Dichtblij

Van 29 april tot en met 3 juni organiseert de gemeente Zomergem i.s.m. Bond Beter Leefmilieu, UNIZO en Gezinsbond de nieuwe campagne 'Zo Dichtblij'.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be