Nieuws

Aanbod sportacademie online

Ook volgend schooljaar kan je deelnemen aan heel wat activiteiten van de sportacademie. Er zijn lessen voor kleuters, scholieren, jongeren én volwassenen! Het aanbod staat online, ook inschrijven kan via de website. 

Open Monumentendag in Ronsele

Open Monumentendag, dat is het grootste culturele eendagsevenement van Vlaanderen. In 2017 is het al aan zijn 29ste editie toe! Kom op zondag 10 september naar Open Monumentendag in heel Vlaanderen, ook in Zomergem!

Nieuw betaalsysteem recyclagepark

Eind september schakelt het recyclagepark over op nieuwe, gebruiksvriendelijke, software. Vanaf dan kan je alleen nog betalen met een bankkaart, breng dus zeker je Bancontact- of Maestro-kaart mee bij een volgend bezoek aan het recyclagepark.

Intensere samenwerking tussen Lovendegem, Waarschoot en Zomergem

De gemeenteraad keurde op 28 juni de beslissing tot intensievere samenwerking tussen de gemeenten Lovendegem, Waarschoot en Zomergem goed. Hieronder lijsten we de belangrijkste vragen én antwoorden op.


Schade aan landbouwteelten door droogte

De weersomstandigheden van de voorbije maanden zijn zeer uitzonderlijk. Een periode van extreme droogte en hoge temperaturen had heel wat invloed op de landbouwgewassen. Er wordt geadviseerd dat de landbouwers preventief de opgelopen schade laten vaststellen door de schattingscommissie. 

Verbod voor particulieren op het gebruik van glyfosaat

Vanaf 19 juli 2017 is het gebruik van glyfosaat door niet-professionele gebruikers verboden op terreinen die door de particulier worden gebruikt. Dit betekent dat je als particulier geen pesticiden met glyfosaat als bestanddeel meer mag gebruiken in je tuin, je oprit of terras. Ook niet als je nog een voorraad hebt.


Heraanleg wegdek Markt

Afgelopen winter waren er na de dooi problemen met het wegdek op de Markt. In augustus werd het wegdek hersteld om dit in de toekomst te vermijden. Naar alle waarschijnlijkheid kan op 1 september de Markt opnieuw worden opengesteld.

Aanpassing reglement kortparkeren

Het gemeentebestuur heeft na overleg met de handelaars een aanpassing van het reglement kortparkeren goedgekeurd. Op enkele plaatsen wordt een maximum parkeerduur van 30 minuten ingevoerd. Kijk dus goed op de verkeersborden als je parkeert!

Lekker lezen met de vakantiekaart

Eindelijk tijd om languit onder een boom of als het minder goed weer is, in je luie zetel je favoriete boek te lezen. De grootste keuze aan boeken vind je nog altijd in de bib. In de zomer kun je meedoen met onze zomeractie: lekker lezen.

Zomerregeling gemeentediensten

Voor enkele diensten geldt tijdens de zomervakantie een aparte uur- of vakantieregeling.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be