Nieuws

Nieuw bibliotheekreglement

Sinds 1 januari 2018 kunnen alle bibliotheekgebruikers in het Meetjesland terecht in hun lokale bib aan dezelfde voorwaarden als die van alle andere bibliotheken in de regio. In het Bibliotheekreglement Regiobib Meetjesland zijn alle tarieven, uitleentermijnen e. d. van de 14 lokale bibliotheken geharmoniseerd. 

Sportkampen krokusvakantie online

Kom sporten in de krokusvakantie! Zowel voor kleuters als voor kinderen van de lagere school werkte de sportdienst een tof programma uit.

Kom naar de klimaattafel

Zomergem engageert zich om de uitstoot van CO2 op het grondgebied met 40% te verminderen. We stellen hiervoor een klimaatplan op, waarbij we graag onze inwoners betrekken. Welkom op 6 februari in GC 't Schaapstuk.

Ophaalkalender 2018

De voorbije week zijn de ophaalkalenders 2018 verdeeld in de brievenbussen. Hierin vind je per maand een handig overzicht van de data waarop het restafval en PMD wordt opgehaald.

Laadpaal elektrische wagens

Op 15 december werd in Zomergem een laadpaal voor elektrische wagens in gebruik genomen, meer bepaald op de parking aan Sportcentrum Den Boer.  Voortaan kan je aan deze nieuwe laadpaal je wagen eenvoudig opladen aan een marktconform laadtarief.

Wij worden Lievegem!

De gemeenteraden van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem hebben op 21 december 2017 de definitieve beslissing tot fusioneren genomen. De nieuwe gemeente krijgt de naam Lievegem. Surf voor meer informatie naar de website van Lievegem.

Wedstrijd mooist versierde huis

Versier tijdens deze eindejaarsperiode uitbundig je huis, wees origineel en maak er een eigen creatie van! Wie weet win je wel een mooie prijs.

Afvalophaling bij winterweer

Bij winterweer kan de afvalophaling verstoord zijn en is een andere volgorde van straten mogelijk. Zet je afval tijdig buiten en reageer begripvol als de ophalers niet (tijdig) bij jou geraken.

Te wijzigen straatnamen in de fusiegemeente

Er bestaan momenteel verschillende identieke of sterk gelijkende straatnamen in de Lovendegem, Waarschoot en Zomergem. Om geen verwarring te doen ontstaan bij bpost en bij oproepen naar de brandweer, politie of MUG is het aangewezen om deze straatnamen te wijzigen op het moment van de fusie (1 januari 2019). De lijst straten die moet wijzigen is nu bekend gemaakt.

Snoeiwerken

Ten gevolge van het winterweer, stellen we de snoeiwerken in de Dreef uit naar begin 2018.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be