Nieuws

Nieuwe straatnamen voor Lievegem

Een 30-tal straten in het nieuwe Lievegem zal na de fusie van naam moeten veranderen. Tot en met 25 maart mogen alle inwoners en eigenaars van huizen in die straten stemmen op hun favoriete naam! Woon je in één van de straten dan kreeg je een brief en stemformulier in de bus. Ontving je deze niet, contacteer ons via onthaal@zomergem.be.

't Liefken voor altijd

Toerisme Meetjesland werkt aan een toeristische campagne over De Lieve: ’t Liefken voor altijd. Vorig jaar lanceerden ze een oproep naar mensen met de naam Lieve of Lieven met een speciaal Lieve-verhaal. Zus en broer Lieve en Lieven Swanckaert uit Adegem stuurden een tof verhaal en originele foto in, zij winnen de beloofde ballonvlucht.

Flitscontroles in schoolomgevingen

In 2018 organiseert de lokale politie LoWaZoNe doelgerichte flitsacties in schoolomgevingen. In januari werden in de vier gemeentes 48 bestuurders beboet. 

Nieuwe werkwijze zitdag belastingen

Hulp nodig bij het invullen van je belastingaangifte? Je kan hiervoor zoals elk jaar terecht in het Sociaal Huis. Let op! Voortaan kan dit enkel op afspraak.

Jeugdboekenmaand 2018: EUREKA

Tijdens de jeugdboekenmaand staan wetenschap en techniek in de kijker. We hebben het over uitvindingen, ontdekkingen, fantastische machines en nieuwe snufjes. 

Dag van de veeteelt zondag 25 maart

Op zondag 25 maart organiseert het gemeentebestuur van Zomergem voor de 151ste keer de Vette Veemarkt.  


Thuiscomposteren in een notendop

IVM en Vlaco organiseren in samenwerking met enkele gemeenten gratis infosessies ‘Thuiscomposteren in een notendop’. Ook inwoners van Zomergem zijn welkom!

Afvalproject Senegal

De gemeenten Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele hebben een stedenband met drie gemeenten in Senegal. Naast projecten in onderwijs en gezondheidszorg start nu ook een project rond afvalbeheer in het dorpje Thor in de gemeente Diender.

Nieuw: het omgevingsloket

Vanaf 1 januari 2018 is de omgevingsvergunning in Vlaanderen een feit! Vergeet dus maar de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning

Graffiti langs de Lieve? Ja, graag!

Voor het toeristisch project 't Liefken voor altijd zijn we op zoek naar graffiti-kunstenaars of hobbyschilders die tussen half maart en half mei poëtische teksten willen schilderen op het fietspad langs de Lieve.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be