Nieuws

Fusie tussen Zomergem, Lovendegem en Waarschoot

De plannen voor een intensieve samenwerking tussen Lovendegem, Waarschoot en Zomergem evolueren naar een fusie vanaf 1 januari 2019. Op 11, 12 en 16 oktober organiseren we de eerste bewonersavond hierover. 

Festival van Vlaanderen in Zomergem

De Sint-Martinusgilde biedt op zondag 8 oktober een wervelend programma aan met ingetogen muziek en vrolijke klanken. Muziek van lang geleden en hedendaagse klanken. Muziek die statig klinkt in de Sint-Martinuskerk en muziek in het gezellige kader van één van de herbergen rond de kerk. 


Jouw mening over de bib

Bib Zomergem is benieuwd naar jouw mening als bezoeker van de bibliotheek. Doe mee aan de enquête, hoe meer deelnemers, hoe waardevoller de resultaten.

Dieren van bij ons

Schrijf alvast vrijdag 6 oktober in je agenda! Om 20.00 u. openen in de bibliotheek twee tentoonstellingen met een openingsspeech van de schepen van cultuur, een korte toelichting over het werk van de kunstenaars en een feestelijke receptie. 

Wegverzakking in de Molenstraat

De Molenstraat is afgesloten ten gevolge van een wegverzakking. Gelieve om veiligheidsreden de wegomlegging te volgen.

Cultuurcontentement

Wat vind jij belangrijk voor cultuur en hoe waardeer jij de inzet van jouw gemeente? We horen het graag! Geef jouw mening. Zo maak je cultuur mee tot een belangrijk thema van de gemeenteraadsverkiezingen (2018).

Brecht vertelt

De mondiale raad ZON (Zuiden ontmoet Noorden) organiseert, in samenwerking met Wereldwinkel Zomergem, Broederlijk Delen Zomergem en Lokaal Mondiaal Beleid LoWaZone, een gespreksavond met Brecht Herteleer

De Buxusmot: professionele compostverwerkers schieten te hulp

De buxusmot slaat dezer dagen genadeloos toe in sommige regio’s in Vlaanderen.

Aanbod sportacademie online

Ook dit schooljaar kan je deelnemen aan heel wat activiteiten van de sportacademie. Er zijn lessen voor kleuters, scholieren, jongeren én volwassenen! Het aanbod staat online, ook inschrijven kan via de website. 

éénrichtingsverkeer in de Kruisdreef

Vanaf 1 september geldt eenrichtingsverkeer in de Kruisdreef. Vanaf die dag mag je de Kruisdreef enkel nog inrijden vanuit de Dreef.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be