Nieuws - LeefMilieu

Kom naar de klimaattafel

Zomergem engageert zich om de uitstoot van CO2 op het grondgebied met 40% te verminderen. We stellen hiervoor een klimaatplan op, waarbij we graag onze inwoners betrekken. Welkom op 6 februari in GC 't Schaapstuk.

Ophaalkalender 2018

De voorbije week zijn de ophaalkalenders 2018 verdeeld in de brievenbussen. Hierin vind je per maand een handig overzicht van de data waarop het restafval en PMD wordt opgehaald.

Afvalophaling bij winterweer

Bij winterweer kan de afvalophaling verstoord zijn en is een andere volgorde van straten mogelijk. Zet je afval tijdig buiten en reageer begripvol als de ophalers niet (tijdig) bij jou geraken.

Nieuw betaalsysteem recyclagepark

In de week van 12 december schakelt het recyclagepark over op nieuwe, gebruiksvriendelijke, software. Vanaf dan kan je alleen nog betalen met een bankkaart, breng dus zeker je Bancontact- of Maestro-kaart mee bij een volgend bezoek aan het recyclagepark.

Ben jij een oeverbewoner?

Woon jij langs een provinciale waterloop? Of ben je er professioneel mee bezig? Er loopt een campagne van het provinciebestuur die je uitlegt hoe de regelgeving daarrond in elkaar zit. 

Meldpunt afvalophaling

Problemen vastgesteld bij een afvalophaling? Contacteer het meldpunt 0800 13 580 van IVM.

Wespennesten

Wespennesten zijn een jaarlijkse, terugkerende plaag. Ontdek je een wespennest in je tuin of je omgeving, dan kan je dit melden bij de Hulpverleningszone Meetjesland op het nummer 09 376 75 80.  De brandweer komt ter plaatse en verwijdert het nest.  Voor het vernietigen van nesten op privédomein betaal je een retributie van € 25.

Farys verwittigt bij werken

Bezorg je gegevens aan Farys zodat zij je snel op de hoogte kunnen brengen van werken of defecten aan het drinkwaternet.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be