Nieuws - Cultuur

Bib gesloten op 26 november

Op zondag 26 november schakelt de bibliotheek over naar een nieuw softwaresysteem. Daarom is die dag de bibliotheek uitzonderlijk gesloten

Nacht van de Meetjeslandse kerken

Op donderdagavond 9 en vrijdagavond 10 november vindt voor het eerst de Nacht van de Meetjeslandse Kerken plaats. Ook de Sint-Martinuskerk in Zomergem neemt deel.

Boekenverkoop in de BIB

Een boek of tijdschrift kopen voor een prikje? De bibliotheek zet de deuren open voor een reuzegrote boekenverkoop. 

Dubbele expo in de BIB

In oktober kan je in de bib twee interessante tentoonstellingen bezoeken: de expo Dieren van bij ons, aangevuld met de Zomergemse expo Vette Veemarkt en andere beestjes.

Festival van Vlaanderen in Zomergem

De Sint-Martinusgilde biedt op zondag 8 oktober een wervelend programma aan met ingetogen muziek en vrolijke klanken. Muziek van lang geleden en hedendaagse klanken. Muziek die statig klinkt in de Sint-Martinuskerk en muziek in het gezellige kader van één van de herbergen rond de kerk. 


Cultuurcontentement

Wat vind jij belangrijk voor cultuur en hoe waardeer jij de inzet van jouw gemeente? We horen het graag! Geef jouw mening. Zo maak je cultuur mee tot een belangrijk thema van de gemeenteraadsverkiezingen (2018).

't Liefken voor altijd

Zomergem verklaart haar liefde aan de Lieve en roept alle Zomergemnaars op om hun verhalen, anekdotes, (oude) foto’s over de Lieve te delen. Kom naar de sfeerstand in Ons Zomerheem en deel je verhaal!

Feestcheque 'Vlaanderen feest!'

Spreekt het idee jou aan om een feest voor jouw straat of buurt te organiseren? Voor wijk- en buurtfeesten in de periode rond de Vlaamse feestdag (11 juli) kan je een cheque winnen van 170 euro om je te steunen bij de realisatie van jullie feest. Wacht niet met je kandidatuur in te dienen want "wie eerst komt, eerst oogst".

Wandelroute: Wandelen in het spoor van de Groote Oorlog

De wandelbrochure door Zomergem geeft aan hoe het er tijdens de oorlog aan toe ging, en houdt halt aan de laatste getuigen uit die periode. Het is een interactieve route op maat van het hele gezin.
De wandelroute is een initiatief van gemeente Zomergem en werd inhoudelijk uitgewerkt door de ‘Werkgroep WoI’. Met steun van Comeet.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be