Festival van Vlaanderen in Zomergem

We starten met de concertmis om 10.30 u. in de kerk van Zomergem.  Het koor Magnificat Ursel brengt de Little Jazz Mass van Bob Chilcott . Dit wordt zeker een niet-alledaags gebeuren.

Na de mis verzorgt Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia het aperitiefconcert. In de kerk zelf luister je naar muziek en poëzie rond het hooglied van Salomon. In de cafés rond de Markt hoor je jazz, accordeoniste Elke De Meester brengt een swingend programma klassieke en hedendaagse muziek en de muziekacademie  zorgt zoals gewoonlijk voor een wervelend optreden. Een  drankje zorgt mede voor sfeer en gezelligheid. Je kan de animo  proeven in de verschillende cafés of je nestelen in één van de locaties …

‘s Avonds om 19.00 u. is er een concert met Apotheosis o.l.v. Korneel Bernolet
Het programma wordt een presentatie van het klavecimbel in alle mogelijke formaties: solo, continuo en als belangrijkste kamermuziekpartij. Bekende meesters als Bach, Handel en Rameau worden uitgedaagd door de pas ontdekte Lorenzo Weckbacher. Klavecinist Korneel Bernolet wordt op zijn beurt uitgedaagd door drie medespelers van Apotheosis op fluit, viool en cello.

Apotheosis is een vocaal-instrumentaal collectief onder leiding van klavecinist en dirigent Korneel Bernolet. Ze brengen muziek uit de barok en de romantiek op uitzonderlijke wijze opnieuw tot leven met respect voor de historische uitvoeringspraktijk, maar met eigen interpretaties en een frisse aanpak om het een hedendaags publiek te laten smaken.

Praktisch
Mis en aperitiefconcert : gratis inkom, aangeboden door de Sint-Martinusgilde, de gemeente Zomergem en de provincie Oost-Vlaanderen
Avondconcert : 15 euro
Kaarten bestellen:  seghers.tony@skynet.be – 09 372 78 13 of  ludwinevandevoorde@telenet.be  - 0486 20 26 48 of overschrijving op BE45 8909 9407 1589 met vermelding festival Zomergem. Bestelde kaarten liggen klaar aan de kassa .
Ook op de avond zelf kan je kaarten verkrijgen aan de kassa.

 

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be