Fusie tussen Zomergem, Lovendegem en Waarschoot

De gemeenteraden van Lovendegem, Waarschoot en Zomergem hebben op 28 september 2017 de fusie van de drie gemeenten principieel goedgekeurd. De komende maanden zullen werkgroepen aan de slag gaan om de fusie voor te bereiden.

Inspraakmoment 23 november, 20.00 u. in De Priem (Beke)

Op 23 november kunnen inwoners uit Lovendegem, Waarschoot en Zomergem elkaar ontmoeten tijdens een gezamenlijk inspraakmoment. In kleine groepjes nemen we enkele onderwerpen onder de loep en werken we concrete voorstellen uit. Hoe moet onze toekomstige fusiegemeente er uitzien? Welke positieve kenmerken moeten we zeker behouden? Waar zie jij kansen liggen? Welkom op 23 november om samen met andere inwoners mee vorm te geven aan de nieuwe gemeente.

Nieuwe naam

Het fusieproject kreeg de werktitel De Lieve. Bij het kiezen van de uiteindelijke nieuwe naam van de fusiegemeente betrekken we onze inwoners. Via de gloednieuwe website of aan de balie in de gemeentehuizen kunnen tot en met 27 oktober 2017 suggesties worden ingediend. Een volksjury zal uit de talrijke inzendingen vier favorieten kiezen waar elke inwoner vanaf 12 jaar op kan stemmen. De jury wordt samengesteld door middel van loting, stel je kandidaat als je hieraan wil deelnemen! Dat kan door voor 25 oktober te mailen naar info@fusiedelieve.be.

Website

Via de nieuwe website www.fusiedelieve.be verspreiden we steeds de meest actuele informatie over de fusie en de totstandkoming ervan. Veel aandacht gaat daarbij naar het verzamelen van vragen van inwoners. De meest gestelde vragen bundelen we op één pagina zodat elke inwoner ze kan raadplegen.

Contact

Chris De Wispelaere - 0475 75 11 99 – burgemeester@lovendegem.be
Ann Coopman – 0476 76 85 27 – burgemeester@waarschoot.be
Tony Vermeire -  09 370 75 78 – burgemeester@zomergem.be
 
 
Foto: Monique De Rycke - daFot

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be