Grote kuis!

Scholen verzamelen afval in de dorpskern

In de week van 13 tot 24 maart 2017 zullen de Zomergemse scholen de straten en wegels in de dorpskern opruimen. Kinderen en leerkrachten verzamelen dan al het zwerfvuil in de omgeving van de scholen. Op die manier dragen de scholen bij aan nette leefomgeving en maken ze de kinderen bewust van het zwerfvuilprobleem.

Zwerfvuilactie Gemina

Op 18 maart is het de beurt aan de Gemina (Gemeentelijke Milieu- en Natuurraad) om zwerfvuil op te ruimen. Deze vrijwilligers richten zich op enkele straten buiten de kern, de uitvalswegen naar andere gemeenten. Langs deze banen wordt immers vaak afval in de grachten gegooid. In 2016 verzamelden een 10-tal vrijwilligers op 2 uur tijd 530 kg zwerfvuil op! Helpende handen zijn zeker welkom. De gemeente voorziet veiligheidshesjes, handschoenen en afvalzakken voor de vrijwilligers die hieraan meehelpen.

Zwerfvuilmeter- of peter worden in jouw buurt?

Wil jij je engageren om jouw straat of wijk proper te houden? Meld je dan als zwerfvuilmeter- of peter. Je krijgt van de gemeente handschoenen, een grijper en afvalzakken.  Dit project loopt in samenwerking met IVM.

ZWERFVUILACTIE 2017
WANNEER: 18 maart, 9.00 u.
WAAR: vertrek aan het gemeentehuis
INFO: Milieudienst – 09 370 75 75 – milieu@zomergem.be

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2016 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be