Nieuws

Glascontainers Hofbouwstraat tijdelijk buiten gebruik

Na het bouwverlof is de aannemer begonnen met de opbraak en de heraanleg van het tweede deel van de Hofbouwstraat (tussen de Kruisdreef en de Lt. Dobbelaerestraat).
De parking aan GC 't Schaapstuk en de glascontainers zijn tijdelijk niet toegankelijk.

Gezocht: vrijwilligers met een erfgoedhart!

De Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst (IOED) Meetjesland is sinds 2017 erkend als dienstverlenende organisatie voor het onroerend erfgoed van 11 gemeenten in de regio.

Geen PMD en restafval op het recyclagepark

Door het warme weer bieden sommige inwoners hun PMD- en restafval aan op het recyclagepark.
Volgens de milieuvergunning van het recyclagepark is het echter verboden om dit in te zamelen op het recyclagepark, de parkwachters zullen dit dan ook weigeren. 

Uitleendienst verhuist tijdelijk

Door de wegenwerken in de Hofbouwstraat is de uitleendienst tijdelijk ondergebracht in sportcentrum Den Boer. Openingsuren en contactgegevens blijven hetzelfde.

Vaststellen schade aan landbouwgewassen

De landbouwers die schade lijden door de droogte kunnen bij de gemeente een aanvraag indienen voor het activeren van de schattingscommissie naar aanleiding van de droogte.

Provinciebesluit betreffende waterverbruik en brandgevaar (update 17/08/2018)

De uitzonderlijke maatregelen ter beperking van het waterverbruik zijn opgeheven. Toch blijft spaarzaam waterverbruik aangewezen. Capteren uit waterlopen blijft verboden. 

Kippen in de tuin? Hou het Newcastle virus uit jouw kippenhok!

Sinds april 2018 zijn er al 14 besmettingen van de ziekte van Newcastle vastgesteld bij hobbypluimvee. De kippen worden dan erg ziek en sterven.

Verkiezing Boom van het Jaar

Boomliefhebbers uit heel Vlaanderen kunnen weer op zoek gaan naar de nieuwe Boom van het Jaar! Wil jij een Zomergemse boom met een bijzonder verhaal nomineren? Dat kan!

Ben jij onze nieuwe chauffeur-vrijwilliger?

OCMW Zomergem is op zoek naar vrijwilligers om mensen die minder mobiel zijn, te vervoeren naar familie, de kapper, een doktersbezoek en andere ...

Wespennesten

Wespennesten zijn een jaarlijkse, terugkerende plaag. Ontdek je een wespennest in je tuin of je omgeving, dan kun je dit melden bij de Hulpverleningszone Meetjesland op het nummer 09 376 75 80. De brandweer komt ter plaatse en verwijdert het nest. Voor het vernietigen van nesten op privédomein betaal je een retributie van 30 euro.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids   Privacyverklaring    

© Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be