Nieuws - Cultuur

Het zomert in de bib

Lezen in de vakantie is superleuk. Eindelijk tijd om languit onder een boom of in je luie zetel je favoriete boek te lezen. De grootste keuze aan boeken vind je nog altijd in de bib. En deze zomer heeft de bib bovendien een leuke activiteit in petto met Schatten van Vlieg.

Bevrijdingsfeesten 1918-2018

Zomergem herdenkt de 100ste verjaardag van de bevrijding met een heus bevrijdingsweekend op 17, 18 en 19 augustus 2018. Een werkgroep met vrijwilligers bereidt heel wat activiteiten voor: een dubbeltentoonstelling, een groot bevrijdingsfeest ter ere van de aankomst van een historische colonne in het centrum van Zomergem, een breugelbuffet en een ontbijt.

Feestcheque 'Vlaanderen feest!'

Spreekt het idee jou aan om een feest voor jouw straat of buurt te organiseren? Voor wijk- en buurtfeesten in de periode rond de Vlaamse feestdag (11 juli) kan je een cheque winnen van 175 euro om je te steunen bij de realisatie van jullie feest. Wacht niet met je kandidatuur in te dienen want "wie eerst komt, eerst oogst".

Wandelroute: Wandelen in het spoor van de Groote Oorlog

De wandelbrochure door Zomergem geeft aan hoe het er tijdens de oorlog aan toe ging, en houdt halt aan de laatste getuigen uit die periode. Het is een interactieve route op maat van het hele gezin.
De wandelroute is een initiatief van gemeente Zomergem en werd inhoudelijk uitgewerkt door de ‘Werkgroep WoI’. Met steun van Comeet.

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids   Privacyverklaring    

© Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be