Dag van de veeteelt zondag 25 maart

Met de medewerking van het gemeentelijk feestcomité, de Meetjeslandse schapenvrienden, de landbouwers, de zelfstandigen, handelaars, winkeliers en bankinstellingen wordt een bijzondere inspanning geleverd om van die dag een ‘hoogdag van de veeteelt’ te maken.

 

Een lange en rijke traditie

Ooit waren de veejaarmarkten tradities in het leven in stad en platteland. Op deze hoogdag werd vee gekeurd en verkocht en prijskampen beslecht. Het waren grootse volksfeesten, niet weg te denken uit het boerenleven. De Vette Veemarkt is de enige overblijvende veejaarmarkt in Vlaanderen en maakt deel uit van ons erfgoed.

 

Vette Veemarkt

Om 10.00 u. trommelt het kinderkorps van Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia officieel de Vette Veemarkt op gang. Dit jaar kan je niet alleen de vette, slachtrijpe dieren bewonderen. Net als vorig jaar is er opnieuw een prijskamp voor vrouwelijk roodbont en zwartbont stamboekvee, ingericht door het Landbouwcomice van Zomergem.

 

Randanimatie
(vanaf 10.00 u., organisatie: gemeentelijk feestcomité)

 

Vetje en Veetje maken muziek!

Voor het vierde jaar zorgen Vetje en Veetje voor een vrolijke noot op de Vette Veemarkt. Dit jaar zijn ze in een muzikale stemming. Speelpleinwerking Patjoepel zorgt opnieuw voor gepaste activiteiten voor de jongste bezoekers. Laat je grimeren, of maak een ritje met de huifkar, er zal opnieuw heel wat te beleven zijn op de Markt, voor jong en oud.

 

Deelname is uiteraard gratis! Mede dankzij sponsoring vanCrelan - AG Zomergem en AG Waarschoot, kantoor Luc Maenhaut en kantoor Carlo Mattheeuws. Met dank aan speelplein Patjoepel voor de begeleiding van de activiteiten!

 

Middagmaal in GC ’t Schaapstuk (organisatie: VZW Dekenale Werken)

Keuze tussen halve kip of entrecote met saus naar keuze, groenten en frietjes

Prijs: 20 euro (halve kip) of 25 euro (entrecote), aperitief, dessert en koffie inbegrepen.

 

Inschrijven kan bij Martin (09 372 05 43) of Blanche (09 370 85 81), of stuur een mail naar parochiaalcentrum.zomergem@skynet.be.

Inschrijving is pas definitief na betaling in de cafetaria of via overschrijving

op IBAN BE54 8909 9406 2697 van FV Parochiale Verenigingen.

 

 

 

               

Het gemeentebestuur en de werkgroep Vette Veemarkt van het gemeentelijk feestcomité wensen je een aangename dag!

 


Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids    

© 2017 Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be