Lokaal Mondiaal Beleid

De projectvereniging Noord-Zuidwerking LoWaZoNe heet voortaan intergemeentelijke samenwerking Lokaal Mondiaal Beleid LoWaZoNe. Dit intergemeentelijk samenwerkingsverband dat de gemeenten Lovendegem, Waarschoot, Zomergem en Nevele verenigt zet zich in om als kleine landelijke regio een rol te kunnen spelen in mondiale ontwikkeling en wereldburgerschap. Ook wil het alle inwoners in de 4 gemeenten met engagement of interesse in Noord-Zuidwerking en ontwikkelingssamenwerking samenbrengen en een forum geven, dit via de Lokaal Mondiale Adviesraad: ZON 

LOKAAL MONDIAAL BELEID?
Lokaal Mondiaal Beleid, dat betekent beleid op lokaal niveau met een mondiale impact: denk bijvoorbeeld aan het promoten van eerlijke handel in binnen- en buitenland, het uitwerken, financieren en opvolgen van projecten in de partnergemeenten in Senegal (zie kader), het ondersteunen van LoWaZoNe inwoners met een project in het zuiden, of het werken aan een groeiend wereldburgerschap in onze scholen. Ook worden op regelmatige basis evenementen georganiseerd met een blik op de wereld. Een ambtenaar Lokaal Mondiaal Beleid werd aangesteld om dit alles te kunnen opvolgen, en een Lokaal Mondiale adviesraad (ZON: Zuiden Ontmoet Noorden) wil een forum bieden aan inwoners met een mening of een engagement.

 

ZON: DE LOKAAL MONDIALE RAAD
Zuiden Ontmoet Noorden, kortweg ZON, vernieuwt en zoekt! De intergemeentelijke samenwerking Lokaal Mondiaal Beleid LoWaZoNe wordt ondersteund en geadviseerd door de adviesraad ZON. De nieuwe samenwerkingsvorm (Lokaal Mondiaal Beleid LoWaZoNe) biedt een unieke kans om ook de organisatie en de werking van de raad te vernieuwen en te verdiepen.

Daarom zoeken we naar geïnteresseerde mensen die mee vorm willen geven aan het Lokaal Mondiaal Beleid binnen LoWaZoNe. Heb je interesse of ben je kandidaat, geef een seintje aan de dienst Lokaal Mondiaal Beleid!

INFO

contact via mail of telefonisch 09 321 92 47

F: zuidenontmoetnoorden.lowazone

website Lokaal Mondiaal Beleid

 

Wat zoek je?Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids   Privacyverklaring    

© Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be