Landschapspark Drongengoed

Je hebt ongetwijfeld al gehoord van het Drongengoed. Het Drongengoedgebied is, met zijn 550 ha, het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen en herbergt een unieke mix van waardevolle natuur, ondernemend platteland en aantrekkelijke dorpen. Het maakt deel uit van een ruimer gebied met zeer diverse en waardevolle landschappen, zoals de Meetjeslandse bossengordel en het Landschapspark Bulskampveld. Dit grotere gebied zet zichzelf voortaan op de kaart als ‘Landschapspark Drongengoed’ en strekt zich uit over zeven gemeenten. In de kern ligt het Drongengoedbos met aansluitend het Maldegemveld, het Keigatbos, Burkel en het Koningsbos te Oedelem (Beernem). Heel wat verenigingen en gemeenten – waaronder ook Zomergem – werken samen om de toeristische troeven van dit gebied beter uit te spelen.

 

Wouter Deventer, projectcoördinator Landschapspark Drongengoed: "Sedert 2015 is er een heus wandelnetwerk aangelegd en we willen dit beter bekend maken. Dan kan iedereen ervan genieten, zich ontspannen in dit prachtige gebied en misschien zelfs nieuwe plekjes ontdekken. We hebben kant en klare wandelingen uitgestippeld. Misschien een idee om bij het begin van het nieuwe jaar wat extra calorietjes te verbranden of gewoon een wandeling te maken tijdens de krokusvakantie. Veel stapplezier!”

Stippel gerust zelf je eigen wandeling uit met de digitale wandelrouteplanner van Toerisme Oost-Vlaanderen. Belééf het Drongengoed en laat je meeslepen in de verborgen verhalen en de grenzeloze rust. Ontdek, geniet, ontspan!

 

 

 

www.toerismemeetjesland.be

www.toerismeoostvlaanderen.be

www.drongengoed.be

 

 

 

 

Wat zoek je?Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids   Privacyverklaring    

© Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be