Omgevingsvergunning

Vanaf 1 januari 2018 is de omgevingsvergunning in Vlaanderen een feit! Vergeet dus maar de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Voortaan kun je ze beide in één keer aanvragen via het Omgevingsloket en spreken we van de omgevingsvergunning. Het Omgevingsloket is een digitale toepassing van de Vlaamse overheid waar je een aanvraag digitaal kan samenstellen, indienen en opvolgen. Met de ‘snelinvoer’ kan je eenvoudige werken op en rond een gebouw aanvragen, zoals het plaatsen van zonnepanelen en het zetten van een tuinhuis.

Waar kan je terecht?

Iedereen kan terecht op het Omgevingsloket. Het is de algemene toegang tot alle informatie en functionaliteiten voor je digitale dossier, zowel voor burgers als voor andere partijen. Op omgevingsloket.be melden burgers zich aan -namens zichzelf, een rechtspersoon, architect of studiebureau- en kunnen ze een aanvraag, melding, beroep of bezwaar indienen en opvolgen. Ze hebben ook toegang tot de informatie van de eigen dossiers.

Hoe werkt het?

Het volledige proces en heel wat handige tips staan beschreven op www.omgevingsloket.be. Je kan er brochures en info terugvinden over de aanvragen en alle normen waaraan die moeten voldoen. Allemaal het lezen waard als je de aanvraag digitaal wilt doen. Aarzel niet om contact op te nemen met de medewerkers van de omgevingsdienst als je nog meer vragen hebt over de digitale omgevingsvergunning of als je hulp nodig hebt bij je aanvraag. In sommige specifieke gevallen kan de omgevingsdienst je helpen om het dossier mee in te dienen.

 

Wat zoek je?Sitemap   Webwijzer   Stratenplan   Extranet   Intranet   Handelaars- en Verenigingengids   Privacyverklaring    

© Gemeente Zomergem, Alle rechten voorbehouden | the eForum Factory.be